Mikä se on, täydellinen vartalo? Onko se huippulihaksikas Jutta Gustafsbergin kroppa, viimeistä senttiä myöten tiukka ja trimmattu, satojen ja taas satojen tuntien työn, ruokavalion tarkan viilaamisen ja hyvin kurinalaisen elämän aikaansaama taideteos?

Vai onko se anorektikon kuihdutettu kroppa, sairaalloisen pieni ja laiha josta on kadonnut rasva ja normaalit kropan muodot? lommolla olevat posket, törröttävät solisluut ja reidet joiden ympäri voi kietoa sormensa? Sitäkö on täydellisyys?

vai onko täydellisen kropan tunnusmerkkejä suuret rinnat, pyöreä peppu ja ampiaisvyötärö? Ehkä keinotekoisesti muotoiltu barbie?

Vai onko sitä olemassakaan, täydellistä vartaloa? Virheetöntä, kaunista, täydellistä? tuskimpa. Lehtien kansikuvissa poseeraavat virheettömät, laihaakin laihemmat naiset posliinisine ihoineen ja kiiltävine hiuksineen voivat aiheuttaa ulkonäköpaineita. Minulle ne eivät ole paineita oikeastaan aiheuttaneet vaan ympäilläni olevat kauniit ihmiset. Tunnen olevani heidän keskellään ruma ankanpoikanen, täysin virheellinen, aivan liian lihava ja inhottava.

entä oma vartaloihanteeni? en osaa sanoa.. pieni ja suloinen, itsevarma, hoikka. mutta ihanteeni/ tavoitteeni on täysin veteenpiirretty viiva, illuusio. Monet mielestäni valtavan kauniit naiset ovat kanssani samankokoisia mutta minusta täydellisiä kun vertaan heitä itseeni. Opinkohan koskaan olemaan tyytyväinen siihen mitä olen?